fbpx

ja, ik kies voor liefde!

COACHTRAJECT 2024

INSCHRIJVEN IS NU MOGELIJK!

JA, IK KIES VOOR LIEFDE

Is het coachtraject geschikt voor jou?

R

Deelnemers aan het coachtraject Ja, Ik kies voor liefde hebben veel pijn, leed en verdriet gehad in een (of meerdere) eerdere liefdesrelatie(s).

R
De relatie waar ze zoveel pijn van hebben gehad, was vaak een hele heftige relatie. Met hoge pieken, maar ook met diepe dalen.
R
Ze hebben er echt alles voor over gehad om deze relatie te redden en het heeft ze bloed, zweet en tranen gekost om over hun ex-partner en deze heftige relatie heen te komen.
R
En daarom vinden ze het moeilijk om hun hart weer open te stellen voor de liefde. Ze hebben een diepgewortelde angst ontwikkeld om iemand weer helemaal te durven vertrouwen.
R
Onbewust zijn ze bang dat het uiteindelijk wel wèèr mis zal gaan of dat ze wel wèèr de verkeerde partner zullen aantrekken (want ze lijken in het begin altijd zo attent, lief en anders).
R
Diep van binnen hebben ze de overtuiging dat het wel aan zichzelf zal liggen dat zij geen leuke relatie hebben en dat zij het niet waard zijn om een liefdevolle partner te hebben.
R
Ze hebben het wel geprobeerd, weer te daten of zijn zelfs een nieuwe relatie aangegaan. Maar met elke nieuwe poging en mislukking wordt de pijn en het verdriet steeds intenser, waardoor ze geen echte verbinding meer durven aangaan.
R
Ondanks deze diepgewortelde angst hebben ze wel een intens verlangen naar die fijne partner en liefdevolle relatie.
Ben jij er he-le-maal klaar mee dat het met de liefde maar niet wil lukken? Val je keer op keer op partners die zich niet willen of kunnen binden of raak je keer op keer verstrikt in ongezonde, negatieve relaties?

Word jij hier echt wanhopig van en wil je voor eens en voor altijd afrekenen met deze hardnekkige dynamiek?


Het coachtraject “Ja, ik kies voor Liefde” biedt jou een unieke mogelijkheid om te 
werken aan de allerbelangrijkste liefdesrelatie in jouw leven, de relatie met jezelf

Je gaat aan de slag met alle onderliggende angsten, patronen en dynamieken die jou nu nog beletten om je te kunnen verbinden en hechten aan een geschikte en beschikbare liefdespartner. 

Je gaat liefde voor jezelf ontwikkelen. Laagje voor laagje ga je jezelf ontdoen van alle negatieve, gedachten, belemmerende programmeringen en patronen en destructieve gedragingen, gevoelens en emoties die liefde voor jezelf en anderen in de weg staan. 

Stap voor stap ontwikkel jij je tot de perfecte, geweldige, liefdevolle, spannende, veilige, aantrekkelijke, vrolijke, optimistische, grappige, ondernemende, sportieve partner voor jezelf.

En ben je klaar voor die geweldige partner.

Door de innerlijke veranderingen die jij doormaakt ga je andere keuzes maken in de liefde. Je gaat andere partners aantrekken, met wie jij je wil en kan verbinden. Je gaat leren herkennen welke potentiële partners geschikt en beschikbaar en echt goed voor jou zijn. En je gaat leren hoe je een gezonde, liefdevolle relatie  kunt ontwikkelen en behouden.

Het coachtraject bestaat uit 3 fasen

Fase 1: Het werken aan jouw verticale verbinding

Een gezonde, fijne en liefdevolle liefdesrelatie kenmerkt zich door twee partners die zich allebei kunnen verbinden en hechten.

Het eerste deel van het traject is erop gericht dat jij deze twee crusiale vaardigheden – je kunnen verbinden en hechten – bij jezelf gaat ontwikkelen. Je gaat jouw verticale verbinding herstellen en versterken. Dit doe je op alle lagen en niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Je leert:

 • hoe jij als kind gehecht bent en hoe deze hechting van toen jouw volwassen leven dagelijks beïnvloedt, zowel positief als negatief
 • hoe deze hechting van invloed is op alle relaties die jij in je leven bent aangegaan
 • hoe deze hechting jouw partnerkeuzes heeft bepaald
 • hoe deze hechting van invloed is geweest op jouw liefdesrelaties
 • hoe jij jezelf alsnog veilig kunt hechten
 • hoe jij trauma, pijn en verdriet uit je jeugd kunt herkennen, erkennen, accepteren, loslaten en vergeven
 • welke overlevingsstrategieën jij bent gaan hanteren
 • welke overlevingsstrategieën jou in je volwassen leven niet meer helpen en die losgelaten mogen worden
 • vaardigheden om jezelf te kunnen hechten en verbinden
 • vaardigheden om jezelf emotioneel op te voeden (emotionele volwassenheid)
 • hoe je destructieve programmeringen van je mind kunt doorbreken
 • de kracht van mentaliseren
 • hoe je belemmerende patronen kunt doorbreken en afleren
 • hoe spiritualiteit kan bijdragen aan een leven vanuit je hart, zodat je kunt leven vanuit rust, harmonie en liefde

Als je dit gedeelte van het traject hebt afgerond, heb je voldoende vaardigheden ontwikkeld om vanuit een sterke verticale verbinding je te kunnen verbinden met anderen, waaronder ook die toekomstige liefdespartner.

Fase 2: Het herkennen van een partner die zich kan verbinden en hechten

In het tweede gedeelte van het traject leer je:

 • hoe je kunt herkennen of een eventuele toekomstige partner ‘geschikt’ is. Dat wil zeggen in staat is om zich te kunnen verbinden èn te kunnen hechten.
 • herkennen of een eventuele toekomstige partner beschikbaar is. Fysiek beschikbaar, maar ook mentaal en emotioneel beschikbaar.
 • hoe jij bij jezelf kan blijven (verticale verbinding) in relatie tot een toekomstige partner
 • hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw toekomstige partner ook echt goed bij je past
 • hoe je in contact kunt komen met deze geschikte en beschikbare partners
 • hoe je ervoor kunt zorgen dat er een relatie begint te ontstaan.
Fase 3: Leren hoe je een verbindende, hechte relatie kunt ontwikkelen en behouden

In de derde fase van het traject ga je aan de slag met het doorontwikkelen van een relatie naar een verbindende en hechte relatie.

Je gaat leren hoe jij je kunt gaan verbinden in je relatie. Je gaat leren hoe je je relatie gezond kunt houden door wederzijds ruimte voor positieve en negatieve gevoelens en positief en negatief gedrag; de relatie spat niet uit elkaar als het even te heftig wordt.

Je gaat leren hoe je je gaat hechten in een relatie. Dit gaat nog een stap verder dan je verbinden. Je stelt je kwetsbaarder op en de relatie krijgt meer diepte. Een goed gehechte relatie is er een waarbij de partners door dik en dun voor elkaar gaan, die vanzelfsprekend is en alles overleeft. De voorwaardelijkheid is uit de relatie verdwenen: het is zoals het is, en dat is oké.

Je gaat leren hoe je kunt herkennen wanneer je je gaat begeven riching in oude patronenen en dynamieken en je leert wat je dan het beste kunt doen.

Overige thema’s die in de derde fase aan bod komen zijn gezonde communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Ervaringen

Er zijn wel een paar belangrijke condities voor nodig en het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat: een 5 daagse intensieve coachingsweek 1:1 met Nicolette van Oortmerssen.

Het veronderstelt vooraf een wederzijdse ‘click’, goede analyse van de problematiek, het vertrouwen dat je ‘coachable’ bent, bij voorkeur een hele week full-time beschikbaar zijn (voor de gesprekken en het huiswerk en voor ontspanning) en de bereidheid tijdens en na de week hard te werken.

In mijn geval (man, weduwnaar, 4 kinderen, 4 kleinkinderen, 66 jaar) had ik in de afgelopen 15 jaar al menig therapeut ‘versleten’, maar bleef ik in ongezonde cirkels ronddraaien met het gevoel dat de kern niet geraakt werd. Dat gebeurde bij Nicolette wel. Het was alsof de ontbrekende puzzelstukjes (ja ik weet het, cliché) gevonden werden. En dan bedoel ik de samenhang tussen (jeugd)trauma’s, onveilige hechting, verlatings- en bindingsangst, codependant gedrag, ontevredenheid met jezelf, met (ex)partners en met materiële zaken, relationeel knipperlichtgedrag en niet goed (genoeg) bij je gevoel kunnen komen.

Ga d’r maar aanstaan. Maar dankzij Nicolette’s ervaring, expertise, empathie en enthousiasme ben ik met concrete adviezen en oefeningen op het goede pad gezet om hardnekkige gedragspatronen te doorbreken. En da’s op mijn leeftijd niet gering.

Met mijn voorgeschiedenis en karakter bieden langduriger trajecten te veel ontsnappingsmogelijkheden, dus een intensief, kort traject is dan perfect. En hoewel ik van tevoren dacht dat Nicolette meer vrouw- dan man georiënteerd was, bleek daar tijdens de week niets van. Ik beveel haar van harte aan.

Maarten

Sinds een paar maanden onderga ik het coachtraject bij Nicolette.
Echt wauw, nu al!
Nicolette gaat grondig te werk. Ze zoekt echt de hele puzzel bij elkaar. Daar waar, in mijn ervaring, veel therapeuten het laten liggen en zich focussen op één aspect in jouw leven.
  
Ik merk ook dat sinds we bezig zijn met de coaching er zoveel in beweging is gezet. Ik maak grote sprongen en voel me enorm dankbaar met Nicolette aan mij zijde. Ze is echt professioneel, kundig, zacht en liefdevol. Voor mij echt een geschenk.
Jeannette

Ik heb het coachtraject bij Nicolette gevolgd.
Ik heb heel veel geleerd en zit veel beter in mijn vel.

Het waren overzichtelijke en helder uitgelegde stappen. Er wordt stap voor stap uitgelegd , wat er aan de hand kan zijn, en hoe je dat gaat aanpakken.

Via diverse filmpjes, schema’s en oefening ga je aan de slag met jezelf. Soms kan het moeilijk zijn en confronterend , omdat je leert naar jezelf te kijken. Hier draait het namelijk om. Dat jij jezelf gaat/ kunt veranderen en niet anderen. Ook de persoonlijke coaching is super. Ze neemt de tijd voor je en ze denkt hardop met je mee.

Ik ben al een poosje klaar maar nog iedere dag neem ik mijnaantekeningen nog door zodat ik het voor mezelf bij hou dat ik er mag zijn. En de positieve Affirmaties zitten standaard in mijn agenda en ook die lees ik iedere dag nog door. Bedankt Nicolette!

Jolanda L.

Ik heb het coachtraject bij Nicolette gevolgd en ik kan niet anders zeggen dat me dit als persoon veranderd heeft. Ik heb geleerd om in mijn eigen kracht te staan en dat kwam mede door de opdracht “ wie is de bestuurder van jouw bus? De bus was, zoals duidelijk mogen zijn, een tekening van een bus gevuld met met allerlei verschillende personen met verschillende persoonlijkheden, een boze, een blije, een norse, een verdrietige etc.. de uiteindelijke strekking was dat je alle persoonlijkheden mag hebben/ zijn maar dat je zelf altijd achter het stuur blijft zitten.. ik ben de chauffeur/ bestuurder van mijn eigen leven!!!!!! Ik heb het stuur van mijn leven definitief teruggenomen, ik ben van baan veranderd, bepaalde personen hebben een stuk minder invloed op mij als persoon en bovenal ik ben voor mijn eigen geluk gegaan, ik ben, tegen het advies van menigeen in, terug gegaan naar mijn grote liefde, ik ben gelukkiger dan dat ik ooit geweest ben .. Dus raad eens wat? Zelf de chauffeur zijn is eigenlijk niet zo moeilijk!! Ik maak mijn eigen keuzes en leef mijn eigen leven!
Dank je wel Nicolette!!

Aline

sparringsessie 

Heb je interesse in het coachtrjact? Twijfel je of het traject past bij jouw situatie?
Of heb je nog enkele vragen?
Vraag een gratis sparringsessie aan.

Gratis e-boek: Verbeter je zelfbeeld in 7 stappen


Als je je aanmeldt voor dit gratis e-boek, ontvang je af en toe ook tips en inspiratiemails. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info, bekijk de privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Ontdek hoe positief of negatief jij denkt over jezelf met de zelfbeeldtest


Als je je aanmeldt voor deze gratis zelfbeeldtest, ontvang je af en toe ook tips en inspiratiemails. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info, bekijk de privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Ontvang 3 gratis video’s JA, ik kies voor LIEFDE!

Ontdek hoe jij jezelf kunt klaarstomen voor die nieuwe liefde in jouw leven!

  

Ben jij al een tijdje single? Heb je tijd nodig gehad om te herstellen van een ingrijpende en emotionele scheiding of liefdesbreuk? En begint het verlangen naar een nieuwe liefde steeds vaker op te spelen?

 

Merk je dat je veel vragen en twijfels hebt over hoe je het moet aanpakken? Voel je angst en onzekerheid als iemand toenadering zoekt? Ben je bang dat je weer gekwetst gaat worden? Durf je je wel weer open te stellen voor een nieuwe relatie? En hoe weet je of iemand echt bij je past?

 

Ik heb 3 gratis video’s voor je opgenomen, waarin ik je help om jezelf optimaal voor te bereiden op een nieuwe relatie. Ik deel waardevolle tips voor het vinden van de juiste partner en het krijgen van een liefdevolle relatie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info, bekijk mijn privacyverklaring.

Bedankt voor je aanmelding. De eerste video ontvang je over een paar minuten. Liefs, Nicolette

Ontvang 3 gratis video’s JA, ik kies voor LIEFDE!

Ontdek hoe jij jezelf kunt klaarstomen voor die nieuwe liefde in jouw leven!

  

Ben jij al een tijdje single? Heb je tijd nodig gehad om te herstellen van een ingrijpende en emotionele scheiding of liefdesbreuk? En begint het verlangen naar een nieuwe liefde steeds vaker op te spelen?

 

Merk je dat je veel vragen en twijfels hebt over hoe je het moet aanpakken? Voel je angst en onzekerheid als iemand toenadering zoekt? Ben je bang dat je weer gekwetst gaat worden? Durf je je wel weer open te stellen voor een nieuwe relatie? En hoe weet je of iemand echt bij je past?

 

Ik heb 3 gratis video’s voor je opgenomen, waarin ik je help om jezelf optimaal voor te bereiden op een nieuwe relatie. Ik deel waardevolle tips voor het vinden van de juiste partner en het krijgen van een liefdevolle relatie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info, bekijk mijn privacyverklaring.

Bedankt voor je aanmelding. De eerste video ontvang je over een paar minuten. Liefs, Nicolette

Share This